Jaksaminen - Suolistovaivat - IBS - Piilevät tulehdukset - Homealtistus - CFS - Fibromyalgia
Verianalyysin tulkintaraportti
ELÄVÄN VEREN ANALYYSI: YLEISTÄ
Terve tasapainossa oleva veri
Elävän veren analyysissä terveen veren punasolut
Huonokuntoinen epätasapainossa oleva veri
Soluja ympäröivässä veriplasmassa, jonka pitäisi olla kirkasta, on
ELÄVÄN VEREN ANALYYSI: TESTITULOKSET
PUNASOLUT
Ketjuuntuneet punasolut (Rouleau)
Punasolujen niputtuminen tai ketjuuntuminen liittyy huonoon proteiiniaineenvaihduntaan ja veren hieman muuttuneeseen pH:on tai happoepätasapainoon, joka muuttaa solukalvojen negatiivisen sähkövarauksen. Tämä johtaa solujen yhteentakertumiseen, jolloin punasolut eivät kykene virtaamaan pieniin hiusverisuoniin happea kuljettaen tai biologisesti muuntautumaan uusiksi kehon soluiksi ja/tai poistamaan hiilidioksidia tai muita aineenvaihdunnan seurauksena syntyneitä happoja. Seurauksena on väsymystä, uupumusta, huonoa verenkiertoa ja/tai heikkoja kehon soluja.
Punasolujen proteiinisidos (Protein Linkage)
Punasolut liittyvät yhteen tai tarttuvat narumaisesti kiinni veriplasmassa olevaan eliökuntaan liiallisen happamuuden tai veren pH-epätasapainon takia. Veressä on tällöin usein myös liikaa lipoproteiineja (triglyseridejä, fosfolipidejä ja kolesterolia). Proteiinisidoksia muodostuu, kun ravinnossa on paljon proteiinista/lihasta ja hiilihydraateista/sokereista peräisin olevia happoja (fosforihappo, typpihappo, rikkihappo, virtsahappo, maitohappo sekä asetyylialdehydi ja etanolialkoholi). Jos syöt lihaa, niin kannattaa vähentää lihansyöntiä ja syödä enemmän kalaa.
Kypäränmuotoiset, luhistuneet punasolut, särkyvä punasolu, punasolusärö (Collapsed)
Punasolut ovat biologisessa muutostilassa, mikä on osoitus piilevästä kudoshappoisuudesta. Punasolut ovat kypärän tai kulhon muotoisia, kolmikulmaisia, revittyjä ja riekaleina, litistyneitä tai sumentuneita. Tila liittyy ruoansulatuskanavan happotuotantoon ja emäksöivien rauhasten (sylkirauhaset, mahanportin rauhaset, maksa/sappirakko, haima ja munuaiset) natriumbikarbonaattivarastojen/suolavarastojen puutteellisuuteen. Emäsvarastoja tankataan lehtivihreällä, vedellä ja merisuolalla.
Punasolujen erikokoisuus (Anisosytoosi) – Makrosyytit (isot) – Mikrosyytit (pienet) – Soikeat punasolut (Macrocytes, Microcytes, Ovalocytes) [Veriarvot: S-Ferrit, E-MCV ja E-RDW]
Punasolut ovat normaalia isompia, pienempiä tai erimuotoisia kuin normaalit pyöreät punasolut. Erittäin isot/levahtaneet punasolut viittaavat B9-vitamiinin/foolihapon tai B12-vitamiinin puutteeseen. Erilaisia B-vitamiineja saa esim. parsakaalista tai kukkakaalista. InnerLightin B-Complex vitamiinitipasta löytyy myös kaikki B-vitamiinit. B-Complexia tiputellaan kielen alle, josta vitamiinit imeytyvät suoraan verenkiertoon ja näin saadaan ohitettua tehoton suolistoimeytyminen. Pienikokoiset punasolut voivat viitata raudan puutos anemiaan. Rautaa saa esim. savesta ja merisuolasta. Anemia voi myös johtua esimerkiksi kroonisesta tulehduksesta, munuaissairaudesta tai B12-vitamiinin ja foolihapon puutoksesta.
Akantosyytit (piikkipunasolut) ja/tai epämuotoiset punasolut (Pullonkorkit, Satelliittimaiset, Marjasolut) (Acanthocytes and/or Echinocytes) [Veriarvot: S-Ferrit, E-MCV ja E-RDW]
Punasoluilla on selviä piikkejä tai punasoluilla on aaltoileva reuna. Punasolujen piikkimäisyys voi johtua raudan puutteesta. Rautaa saa esim. savesta, merisuolasta, manteleista, persiljasta, nokkosesta, tonnikalasta, porkkanasta ja soijasta.
Rikkoutuneet solut (Broken Cells) [Veriarvot: S-Ferrit, E-MCV ja E-RDW]
Punasolussa on uloke tai ulokkeita ja solun muoto on muuttunut.
RYHMITTYMÄT
Sidekudoksinen jätelautta / Hyytelömäinen solusitkos (Fibrous Thallus or Colloid Symplasts)
Jätteet kuten bakteerit, hiiva/sienet tai home ja niiden happamat kuona-aineet ja happokristallit ovat vallanneet alaa ja ovat horrostilassa. Ruokavaliossa on liikaa proteiineja (lihaa), hiilihydraatteja (sokeria), ”roskaruokaa”, huumaavia aineita tai lääkkeiden käyttöä. Solusitkokset ovat kiinteitä muotoja ja kasvaessaan aiheuttavat ongelmia ohuessa hiusverenkierrossa, joka on suunniteltu vain punasolunkokoisille kappaleille. Jos juot maitoa, niin vähennä sitä tai lopeta kokonaan. Elimistöä voi puhdistaa juomalla viherjuomaa.
Sidekudoksiset piikit (Fibrin Spicules)
Liittyy usein punasolujen, verihiutaleiden ja valkosolujen kasaumaan. Ne osallistuvat veren hyytymiseen sisäisten verenvuotojen ehkäisemiseksi. Yleensä koko pH-ohjelman ja tehokkaan ruokavalion myötä tapahtuvan puhdistautumisen aikana tässä tapahtuu lisääntymistä, koska tällöin sidekudokseen varastoitunut kuona vapautuu verenkiertoon poistamista varten. Muutoin tämä liittyy ohutsuolen suolinukan vaurioitumiseen tai verentungokseen (estää ravintoaineiden imeytymistä) sekä maksan, munuaisten, ihon ja pernan happopitoisuuteen ja natriumbikarbonaatin/ruokasoodan puutokseen (suodatinelinten stressi). Natriumbikarbonaattia/ruokasoodaa tuotetaan suolasta, joten juo päivittäin litra vettä johon on lisätty teelusikallinen merisuolaa. Jos teelusikallinen tuntuu olevan liikaa, voit aloittaa pienemmällä annoksella ja edetä pikku hiljaa.
Sidekudoksiset verkot ja puut (Fibrin Nets and Fibrin Trees)
Pitkälle edennyt sidekudosrakennelma, joka voi sisältää hiivaa, sienimuodostelmaa, hometta, kristalleja, valkosoluja ja punasoluja. Sidekudosrakennelma sitoo kiinni punasoluja ja on yksi tekijä korkeassa verenpaineessa. Sidekudosrakennelma toimii suojamekanismina jätteen kerääjä valkosolujen siivousvaikutusta vastaan ja osoittaa myös piilevän kudoshappoisuuden korkeaa tasoa. Juo litra vettä johon on lisätty teelusikallinen merisuolaa päivittäin. Jos teelusikallinen tuntuu olevan liikaa, voit aloittaa muutamalla suolakiteellä ja edetä pikku hiljaa.
Heterogeeniset solusitkokset (Heterogeneous Symplasts)
Ryhmittymä useita pieneliörakenteita, kuten hiiva, bakteerit ja sidekudos, jotka haittaavat normaalia verenkiertoa. Tämä on osoitus pitkälle edenneestä piilevästä kudoshappamuudesta. Nesteytä enemmän kehoa ja vähennä sokereiden syöntiä.
HIIVATASOT
Maalitaulusolut – Häränsilmäsolut (Target Cells) [Veriarvo: S-CandAb]
Käymistilassa olevia punasoluja. Valkoisia täpliä tai hiivamuodostelmia punasolujen sisällä. Tila on osoitus ravinnon liian korkeasta hiilihydraattien/sokerien määrästä, sokeri-yliherkkyydestä tai umpieritysrauhasten / haiman stressitilasta. Hiiva elää sokereista ja aiheuttaa väsymystä. Emäksöi sisäiset nesteesi juomalla emäksistä vettä, vähennä sokeria ja lisää tyydyttymättömiä rasvoja esim. manteleita, avokadoja, greippejä, kylmäpuristettua oliivi-, pellavasiemen- tai kookosöljyä, kypsennettyä kalaa ja Omega 3&6 rasvojen lähteitä.
Hiiva – Y-muoto, M-muoto, G-muoto (Yeast) [Veriarvo: S-CandAb]
Hiivasolut näkyvät pyöreinä vaaleina painaumina veriplasmassa. Ravinnossa on liikaa hiilihydraatteja/sokereita. Voi johtua liiasta antibioottien käytöstä, hormonihoidosta, steroidien käytöstä tai sienitartunnasta. Hiiva elää sokereista ja aiheuttaa väsymystä. Emäksöi sisäiset nesteesi juomalla emäksistä vettä, vähennä sokeria ja lisää tyydyttymättömiä rasvoja esim. manteleita, avokadoja, greippejä, kylmäpuristettua oliivi-, pellavasiemen- tai kookosöljyä, kypsennettyä kalaa ja Omega 3&6 rasvojen lähteitä.
BAKTEERIT
Verihiutalekasautumat (Platelet Aggregations) [Veriarvot: B-Trom ja B-La]
Suuret kasaumat johtuvat kudoshappoisuudesta ja verenkierrossa olevista ylenmääräisistä hapoista, jotka eivät poistu virtsateiden kautta. Seurauksena on huono verenkierto, veren nopea hyytyminen, paksu veri, korkea lasko/senkka tai tukkoiset valtimot. Verihiutalekasat lisääntyvät myös kovan fyysisen rasituksen seurauksena. Juo enemmän emäksistä vettä.
Veriplasman bakteerit (Black or White Snow Storm in Serum)
Musta tai valkoinen lumimyrsky veriplasmassa. Bakteerimuotoja ja/tai sulamatonta rasvaa pomppii ympäriinsä veriplasmassa. Liittyy äskettäin nautittuun korkeaproteiiniseen tai rasvaiseen ateriaan: naudan- ja sianliha, kananmunat, juusto, maapähkinät, jne.
Mykoplasma (bakteereja pienempi pieneliö) tai sauvamuodot (Mycoplasma or Rod Forms) [Veriarvot: S-MypnAbG ja S-MypnAbM]
Punasoluista syntyvät bakteerimuodot esiintyvät veressä piilevän kudoshappamuuden ansiosta. Johtuu happopitoisesta ruoasta esim. lihasta, viljatuotteista, maidosta, kahvista ja limsoista, fyysisestä tai tunne-elämän stressistä, matalasta happipitoisuudesta ja/tai bakteereiden ja hiivan/sienten kuona-aineista. Karsi maitotuotteet ja vähennä viljatuotteiden käyttöä. Tutustu myös Nujerra mykoplasma oppaaseen, jonka löydät osoitteesta: mykoplasma.fi
Pteroharpit – kovettunut loisrakenne (Pteroharps)
Bakteerisoluja, joita virheellisesti kutsutaan veren hyytymissoluiksi tai verihiutaleiksi, ympärillään kristallisoitunutta virtsaa. Bakteerisoluja, jotka elävät omassa kuona-aineessaan. Bakteerit elävät vain alentuneen emäksisyyden veriplasmassa, joten emäksöi sisäisiä nesteitäsi vedellä ja merisuolalla.
RASVAT
Hemolyysi eli punasolujen liukeneminen – “Varjo- tai aavesolut” (Hemolysis)
Punasolun heijastava rasvakalvo on hajonnut, jolloin punasolu näyttää normaalia tummemmalta. Voi johtua näytteen liiallisesta altistumisesta ympäröivälle ilmalle (mikroskopistin virhe), happoa tuottavasta ruokavaliosta tai rasvojen puutteesta. Syö enemmän kerta- tai monityydyttymättömiä rasvoja esim. manteleita, avokadoja, kylmäpuristettuja oliivi- tai kookosöljyjä, pellavansiemenöljyä, kypsennettyä kalaa tai Omega 3&6 rasvan lähteitä ja käytä voita.
VALKOSOLUT
Neutrofiilit (Neutrophils) [Veriarvot: B-Leuk, L-Neut ja B-Neut]
Neutrofiilit ovat kehomme siivousfirma. Ne keräävät bakteereja ja hiivaa sekä muuta jätettä virtaamalla veressä. Näitä soluja on hyvä nähdä verenkierrossa.
Nukutetut neutrofiilit, jotka näkyvät pyöreinä tai tärisevinä (Anesthetized Neutrophils)
Merkki lähiaikoina nautitusta suuresta määrästä sokeria/hiilihydraatteja tai proteiineja/lihaa. Hapot (asetyylialdehydi, etanolialkoholi, maito-, typpi-, virtsa-, rikki- tai fosforihappo) lamaannuttaa osan valkosoluista jopa kuudeksi tunniksi. Vältä kahvia, limsoja ja alkoholia ja juo enemmän vettä.
Monosyytit (Monocytes) [Veriarvot: L-Monos ja B-Monos]
Hyvin suuria, pyöreitä valkosoluja, joissa on munuaisen muotoinen tuma. Esiaste makrofageille (syöjäsoluille), jotka auttavat ylläpitämään lymfanesteiden/imusuoniston puhtautta.
Eosinofiilit (Eosinophils) [Veriarvot: L-Eos, B-Eos ja B-La]
Valkosolussa on suuria rakeita tai jyväsiä ja kaksi tumaa liittyneenä toisiinsa säikeellä, kuvio muistuttaa silmälaseja. Eosinofiilien esiintyminen liitetään allergioihin, ärsytystilaan ja tulehdusreaktioon. Niitä esiintyy aina, kun on paljon hiivaa, alentunut pH, happoepätasapaino, fyysinen tai lisämunuaisstressi.
Basofiilit (Basophiles) [Veriarvot: L-Baso ja B-Baso]
Katsotaan liittyvän allergioihin ja yliherkkyyksiin ruoka-aineiden ja ympäristön suhteen; eksotoksiset (eritysmyrkky) ja mykotoksiset (sienistä peräisin olevat jätteet) reaktiot, histamiini. Allergiset reaktiot liha- ja maitotuotteille.
Hajoamassa olevat valkosolut – (Disorganized Granulocytes)
Valkosolu, jolla ei enää ole solukalvoa ja joka vapauttaa sisältönsä takaisin verenkiertoon. Katsotaan liittyvän matkustus- tai lisämunuaisstressiin, tai valkosolujen stressiin, joka aiheutuu liiallisesta bakteereiden ja hiivan/sienten keräämisestä. Ylikuormittunut poistosysteemi ja suodatinelinten kyvyttömyys poistaa tarpeeksi nopeasti liikahappamuutta. Nesteytä enemmän kehoa ja vähennä työläältä tuntuvia töitä.
B- ja T-Lymfosyytit – imusolut (B- and T-Lymphocytes) [Veriarvot: L-Lymf ja B-Lymf]
Valkosoluja, jotka neutralisoivat happoja vapauttamalla verenkiertoon tai lymfanesteeseen elektroneja tai ”happipuskureita”, jotka tunnetaan myös ”vapaina radikaaleina” (vetyperoksidi, hydroksyradikaali, superoksidi). Solujen määrä voi lisääntyä johtuen äskettäisestä flunssasta tai sairaudesta, lymfaattisen/imusuonistojärjestelmän stressistä, ympäristön kemikaaleista/myrkyistä, lääkkeistä, ruoan lisäaineista, makeutusaineista, hapottavasta harjoittelusta tai elektromagneettisesta säteilystä. Lisää hieman pomppimista esimerkiksi trampoliinilla, tanssia, kevyttä juoksua, kehon paineenvaihteluja tai venytyksiä, niin imusuonistossa oleva kuona-aine pääsee työntymään ulos kehosta.
Karvaiset valkosolut – Hairy White Blood Cells
Moderni lääketiede nimeää tämän tilan ’Karvasoluleukemiaksi’. Tässä valkosolut vain ovat törmänneet ylitsepääsemättömään jätemäärään. Juo merisuolavettä ja syö lehtivihreää sekä tyydyttymättömiä rasvoja.
KRISTALLIT
Kristalleja havaitaan liiallisen happamuuden vallitessa. Kristallimuodostus on kehon suojamekanismi happamuutta vastaan. Kristalleissa happo on kiinteässä muodossa, joka on vähemmän myrkyllistä kuin nestemäinen happo.
Valkoinen – Etikka-, sitruuna- ja voihappo (White – Acetic, Citric and Butyric Acid)
Sokereiden (glukoosin) käyminen. Vähennä sokereita ja käytä enemmän tyydyttymättömiä rasvoja esim. mantelit, avokadot, kylmäpuristetut oliivi-, pellavasiemen- tai kookosöljyt, kypsennetty kala ja Omega 3&6 rasvojen lähteet. Syö esim. greippejä. Sokereiden tarve voi myös viitata merisuolan vähyyteen ruokavaliossa.
Vihreä – Maitohappo (Green – Lactic Acid)
Maitotuotteiden käyminen, liittyy myös liialliseen liikuntaharjoitteluun tai jatkuvaan stressiin. Maitohapon kerääntyessä lihaksiin tunnet happamuuden lihaskipuna. Vähennä maitotuotteiden käyttöä esim. pastöroidun maidon pH on 6 eli hapan, kun veren pH on säilytettävä emäksisenä 7.3:n ja 7.4:n välissä. Eläimet eivät juo maitoa ensimmäisen ikävuotensa jälkeen, mutta syövät säännöllisesti savea pitääkseen luustonsa hyvässä kunnossa.
Oranssi/Keltainen – Virtsahappo (Orange/Yellow – Uric Acid) [Veriarvo: S-Uraat]
Proteiinien/lihan käyminen, erityisesti eläinproteiinit. Liitetään kihtiin, artriittiin (niveltulehdus) ja inflammaatioon (tulehdusreaktio). Jos syöt lihaa, niin vähennä lihansyöntiä. Voit esim. syödä enemmän kalaa.
Sininen – Bakteerieksotoksiinit – ”eritysmyrkyt” (Blue – Bacterial Exotoxins)
Liittyy passiiviseen tupakointiin, ympäristömyrkkyihin, kemikaaleihin; hengitystie-elimet ja “keuhkot”.
Punainen – Sädesieni- ja/tai tuberkuliinihappo (Red – Actinomycin and/or Tuberculin Acid)
Antibiootit, äskettäinen streptokokki- tai stafylokokkitartunta.
Musta tai ruskea – Ruskea on orotiinihappo (Black or Brown)
Tupakka, marijuana, synteettiset huumeet ja lääkkeet. Ruskea liittyy myös proteiinien/lihan käymiseen.
Pyöreä tai neliömäinen kristalli (Round or Square Crystals)
Katsotaan liittyvän tunne-elämän haasteisiin tai psykologiseen stressiin; kiukkuisuus, ärtyisyys, pään alueen ongelmat tai migreeni.
Monikulmaiset, puolisuunnikkaan muotoiset kristallit, jotka näyttävät rikotulta lasilta (Trapezoid Crystals) [Veriarvot: S-Kol, fS-Kol-HDL, fS-Kol-LDL ja S-Trigly]
Voi liittyä korkeaan verenpaineeseen, korkeaan kolesteroliin ja/tai valtimonkovettumatautiin (arterial sclerosis). Syö ruokia, joissa on K2-vitamiinia, koska K2-vitamiini edistää kalsiumin imeytymistä verestä luustoon. K2-vitamiinia saa esim. soijapavuista, oliiveista, kylmäpuristetuista öljyistä ja tumman vihreistä kasviksista kuten parsakaalista ja pinaatista. Mustikan syönti ja kookosöljy ovat myös hyväksi korkeaan verenpaineeseen ja valtimonkovettumatautiin. Greipin ja valkosipulin syönti ja kylmäpuristetut öljyt auttavat korkeaan kolesteroliin. Esim. kookosöljyn on todettu parantavan hyvän ja huonon kolesterolin suhdetta.
MUUT HYYTELÖMUODOT
Tunnistamattomat muodot – (Unidentified Forms)
Suuresti verentungosta aiheuttavia kuona-ainelauttoja, joiden katsotaan liittyvän MS-tautiin, lihassurkastumatautiin, polioon tai muihin neurologisiin ja tuki- ja liikuntaelimistön sairauksiin.
Kuivuneen verinäytteen hapetusstressi: YLEISTÄ
Terveen kuivan veren fibriini- eli rihma-aineproteiiniverkosto on yhtenäinen ja tasainen (päältä katsoen verrattavissa hämähäkin-verkkoon).
Terveen näytteen väri on tasaisen kirkkaan punainen. Värin himmentyminen kuvastaa kehon kudosten happamuustasoa.
Terveessä näytteessä ei ole valkoisia proteiinimassoja, jotka kuvaavat kehossa olevien happojen aiheuttamaa solujen rikkoutumis- ja myrkytystasoa. Kehossa olevat hapot aiheuttavat ärsytys-/ tulehdusreaktioita ja rappeutumista.
Piirteitä ja valkoisia proteiinimassakuvioita arvioidaan koon, selkeyden, muodon ja sijainnin mukaan:
Koko:
On terveellisempää nähdä pieniä proteiinimassakuvioita
Alle 10 mikronia – yliherkkyydet, allergiset reaktiot
10 – 40 mikronia – ärsytystulehdusreaktio, fyysinen stressi tai ylirasitus, tunnepohjainen stressi
Yli 40 mikronia – hajoamis- tai rappeutumistila
Selkeys:
On terveellisempää nähdä selkeitä ja kirkkaita proteiinimassoja
Proteiinimassat, joissa on solujätettä kuten punasolut, siaalihappopisarat ja kudossolut tai roskaantuneet proteiinimassat ovat osoitus suuresta epätasapainosta
Muoto:
On terveellisempää nähdä pyöreä muoto
Epäsäännöllisen muotoiset kuviot osoittavat suurempaa epätasapainoa
TESTITULOKSET
Raskasmetallit (Heavy Metals) [Veriarvot: B-Hg, B-Cd, B-Pb ja B-Zn]
Näkyy tummana rinkinä näytteen ulkopinnan ympärillä tai mustina ’möykkyinä’ tai kohti ulkopintaa kieppuvina aaltoina. Kudoksessa on raskasmetalleja, jotka voivat olla peräisin hampaiden paikoista, tupakoinnista tai passiivisesta tupakoinnista, ympäristösaasteista, puhdistusaineista, kosmetiikasta ja hygieniatuotteista, vesiputkista, pöytäsuolasta jne.
Kilpirauhasen liikatoiminta (Endocrine Imbalance) [Veriarvot: S-T3, S-rT3, S-T3-V, S-T4, S-T4-V ja S-TSH]
Kilpirauhasen tuottama tyroksiini näkyy koholla olevana vaaleanpunaisena alueena, jonka ulkoreunoilla on poispyyhkiytynyttä fibriiniä (sidekudosta). Näyttää siltä, että kilpirauhanen, lisäkilpirauhanen ja/tai haima ovat epätasapainossa. Kilpirauhasen toimintaa vahvistavat hivenaineet seleeni, jodi, kupari ja sinkki sekä B-vitamiinit, C-vitamiini ja D-vitamiini ja riittävä unensaanti. Stressi heikentää kilpirauhasen toimintaa. Seleeniä saat mm. sipulista, tonnikalasta ja pähkinöistä sekä kalasta, täysjyväviljatuotteista, parsakaalista, persiljasta ja valkosipulista. Sinkkiä saat mm. täysjyväviljatuotteista ja kuivatuista pavuista. Tupakka ja alkoholi vähentävät sinkin osuutta elimistössä. Kuparia saat oliiveista, pähkinöistä, soijasta, suklaasta ja aprikoosista. B-vitamiineja saat esim. parsakaalista tai kukkakaalista. Kookosöljyn syönti kiihdyttää kilpirauhasen toimintaa, joten on suositeltavaa kilpirauhasen vajaatoiminnasta kärsiville. Historian kirjoista voidaan todeta, että aikakaudella, jolloin ihmiset käyttivät puhdistamatonta suolaa ei kilpirauhassairauksia tunnettu. Joten juo päivittäin litra vettä, jossa on teelusikallinen merisuolaa. Jos teelusikallinen tuntuu olevan liikaa, voit aloittaa pienemmällä suolamäärällä ja edetä pikku hiljaa. Tämä profiili on yleisintä iäkkäillä ihmisillä.
Magnesiumpuutos (Magnesium Deficiency) [Veriarvot: S-Kol, fS-Kol-HDL, fS-Kol-LDL ja S-Mg]
Näkyy yhtenä tai useana koholla olevina tai poispyyhittyinä vaaleampina alueina tai rakkuloina veripisaran keskivaiheilla. Katsotaan kuvaavan verenkierron epätasapainotiloja, matalaa tai korkeaa verenpainetta, korkeaa kolesterolia tai lihaskramppeja johtuen magnesiumsuolojen puutteesta. Magnesiumia saa merisuolasta, savesta, raakakaakaosta, täysjyväviljoista, kaloista, pähkinöistä, vihreistä vihanneksista, omenasta, avokadoista, viikunoista, pavuista, linsseistä, persikoista ja aprikooseista. Magnesiumia kuluttaa alkoholin käyttö sekä sellaisen maidon juonti, johon on lisätty D-vitamiinia. Magnesiumia voit tankata esim. teelusikallisella merisuolaa ja savea liuotettuna litraan vettä kerran päivässä. Jos teelusikallinen tuntuu olevan liikaa, voit aloittaa neljäsosa teelusikallisella ja edetä pikku hiljaa. Pöytäsuola NaCl kannattaa jättää pois, koska siinä on vain kahta alkuainetta. Seltin- ja Pan-suolat eivät myöskään auta, koska ne sisältävät vain 5 mineraalia.
Lymfaattisen järjestelmän ja/tai hartioiden, niskan, kurkun tai pohkeiden ongelmat (Lymphatic, Bone and/or Shoulder, Neck, Throat or Calves Challenge) [Veriarvot: L-Lymf ja B-Lymf]
Proteiinimassakuvioita näkyy lähellä veripisaran ulkoreunaa systemaattisesti tai paikallisesti. Liittyy lymfaattisen järjestelmän eli imusuoniston ongelmiin, turvonneisiin tai arkoihin imurauhasiin, liikunnan puutteeseen tai liian kovaan liikuntaan; kipeään kurkkuun tai niskaan tai kipuun pohkeissa. Voit esim. harrastaa venyttelyä ja voimistelua, tanssia, käydä lymfahieronnassa tai hyppiä kevyesti trampoliinilla. Laulaminen avaa kurkun ja rintalastan aluetta. Niska- ja kurkkukipuihin voidaan vaikuttaa mustikoita ja mustaviinimarjoja syömällä.
Sukupuolielinten epätasapaino (Reproductive Imbalances) [Veriarvot: S-PSA ja S-PSA-V/T]
Näytteen keskellä näkyy yksi tai kaksi 10 – 40 mikronin kokoista proteiinimassakuvioaluetta. Liittyy miehillä ongelmiin virtsarakossa ja/tai eturauhasessa ja naisilla ongelmiin kohdussa, kohdunkaulassa, munasarjoissa tai virtsarakossa. Tähän kuuluvat myös tunne-elämän epätasapaino. Parsakaali, kukkakaali ja Omega-3-rasvat auttavat eturauhasongelmiin. Omega-3:sta saa esim. manteleista ja kylmäpuristetuista öljyistä. Jos kärsit kuumista aalloista, niin käytä kylmäpuristettua pellavasiemenöljyä. Myös suolat yhdistetään sukupuolielimiin.
Allergia – ärsytys – herkkyydet (Allergy – Irritation – Sensitivities)
Näytteen keskellä näkyy alle 10 mikronin kokoinen ’lumimyrskymäinen’ proteiinimassakuvio. Veren väri näyttää vaaleanpunaiselta, parkkiintuneen ruskealta tai mustalta. Liittyy herkistymiseen ympäristön hapoille, kuten pölylle, hilseelle, siitepölylle, tietyille kasveille tai eläimille sekä herkistymiseen ruoka-aineiden hapoille.
Lisämunuaisten stressi (Adrenal Stress) [Veriarvot: S-Korsol ja P-AdrNor]
Näytteen keskellä näkyy 10-40 mikronin kokoinen lumimyrskymäinen proteiinimassakuvio. Liittyy stressiin, liialliseen työskentelyyn, liian vähäiseen unensaantiin, henkiseen väsymykseen, huoliin, fyysiseen ylirasitukseen, sokeripitoiseen ruokavalioon tai liialliseen kahvinjuontiin. Lisämunuaisten stressi voi myös johtua mineraalien tai B- ja C-vitamiinien vähyydestä ruokavaliossa. Juo litra merisuolasavivettä päivittäin, lakkaa huolehtimasta ja vähennä työläältä tuntuvia töitä. Iloitse elämästä!
Kalsiumpuutos (Calcium Imbalance – Mineral Deficiency) [Veriarvot: fS-Ca, S-Mg ja S-D-25]
Näytteen keskeltä lähtee valkoisia säteittäisiä viivoja tai linjoja. Veressä on liian vähän kalsiumia. Kalsium liukenee luista ja sisäelimistä neutralisoimaan happoja. Piilevä kudoshappamuus, alkalisten puskureiden puutos ja/tai mahdollinen kilpirauhasen / lisäkilpirauhasen toimintahäiriö. Voi näkyä kehossa myös jalkateräkramppeina tai hiustenlähtönä. Kalsiumia on paljon lehtikaalissa, manteleissa, pinaatissa, lantussa ja appelsiinissa. Kalsiumin imeytymistä edistävät magnesium, pii, alumiini, strontium ja fosfori, joita saa savesta ja merisuolasta. Myös D-vitamiinin lisääminen auttaa kalsiumin imeytymisessä. Suositeltava D-vitamiinin muoto on D3 eli kolekalsiferoli. Voit juoda esim. teelusikallisen savea ja merisuolaa liuotettuna litraan vettä kerran päivässä. Jos teelusikallinen tuntuu olevan liikaa, voit aloittaa pienemmällä annoksella ja edetä pikku hiljaa. Pöytäsuola NaCl kannattaa jättää pois, koska siinä on vain kahta alkuainetta. Tämä profiili on yleisin urheilijoilla ja liikalihavilla.
Suoliston kuormitustila – myrkytystila (Bowel Toxicity)
Näytteessä on tumma keskus ja/tai kimppu 10 – 40 mikronin kokoisia proteiinimassakuvioita. Ohut- ja paksusuolessa on toksiineja, mahdollisesti vaurioita suolinukassa tai taskumaisia pesäkkeitä suolistossa, huono tai epäsäännöllinen suolen tyhjentyminen ja huono ruoansulatus aiheuttaen ilmavaivoja ja kipua. Juo joka aamu litra vettä, johon on lisätty teelusikallinen merisuolaa ja/tai savea ja jos syöt lihaa, niin vähennä lihansyöntiä ja syö enemmän kalaa.
Vatsanalueen elinten kuormitustila (Abdominal Organs) [Veriarvot: fS-Urea, S-Krea ja B-Gluk]
Paikallisia proteiinimassakuvioita näkyy hieman loitompana näytteen keskustasta. Katsotaan liittyvän pernan, munuaisten, haiman tai vatsalaukun stressitilaan. Vatsalaukku pilkkoo ruokaa suolahapon avulla ja suolahappo tuotetaan suolasta. Jos siis vatsasi on kipeä, niin syy voi olla merisuolan vähyydessä.
Maksan stressitila (Liver Stress) [Veriarvot: S-AFOS, S-ALAT, S-ASAT, S-Gt ja S-Ferrit]
Hieman loitompana näytteen keskuksesta näkyy tummia renkaita proteiinimassakuvioiden ympärillä tai mustia läikkiä. Tämä stressitila syntyy siitä, kun myrkyt eivät poistu tehokkaasti elimistöstä. Vähennä alkoholin, kahvin, lihan ja makeisten kulutusta sekä lääkkeiden käyttöä ja tupakointia. Lisää Omega-3&6 rasvojen osuutta ja kaiken väristen kasvisten syöntiä sekä merisuolatun veden juontia. Syö esim. porkkanoita, mustikoita, vesimeloneja, voikukkia, sipulia tai valkosipulia. Maksan puhdistuskuureja voi toteuttaa kylmäpuristetuilla oliivi-, pellavasiemen- tai kookosöljyillä tai merisuolan juonnilla. Huutaminen ja vihastuminen ovat myös keinoja auttaa maksan toimintaa.
Hiilihydraatti- ja sokeriherkkyys (Carbohydrate and Sugar Intolerance) [Veriarvo: fP-Gluk]
Näkyy sumuisina pilvinä ja/tai katkonaisena sidekudosverkostona. Liittyy sokeriyliherkkyyteen, verensokeriniukkuuteen (hypoglykemia), veren liikasokerisuuteen (hyperglykemia), haiman heikkouteen, hormoniepätasapainoihin, kuukautisiin, lihaskipuun tai -arkuuteen. Syö esim. greippejä, sipulia ja kookosöljyä.
Loisesiintymiä (Parasitic Inclusions)
Näkyvät tummina pyöristyminä sidekudosverkossa. Mahdollisia loisien lähteitä ovat ravinto, raaka kala, huonosti kypsennetty proteiini/liha, lemmikkieläimet, ulkomaanmatkailu, vesi tai heikentyneet valkosolut.
Siaalihappokristallit / Punasolut / Kristallisoituneet punasolut – “Heinzin kappaleet” – proteiinimassassa (Sialic Acid Crystals)
Siaalihappokristallit näkyvät pienen pieninä pisaroina. Kristallisoituneet punasolut näkyvät mustina, pyöreinä soluina valkoisessa massassa. Katsotaan liittyvän sidekudoksen epätasapainoon, verentungokseen keuhkoissa, arkoihin niveliin, toksiineihin eli myrkkyihin sidekudoksessa tai krooniseen tulehdusreaktioon.
Rikkoutunutta kudosta proteiinimassalammikoissa (Broken Tissue out in Protein Puddles)
Sidekudoksessa on happoja, jotka rikkovat soluja ja poistuvat veren myötä. Piilevästä kudoshappamuudesta johtuva huomattava solumuutos.
Kuivaan vereen juuttuneita kristalleja (Crystals Stuck in the Dry Blood)
Huomattava piilevä kudoshappoisuus ja sen puskurointi, mikä näkyy veressä.
Parkkiintunut-ruskea-musta väri läpi koko näytteen (Tan-Brown-Black Color Throughout Sample)
Osoittaa, että läpi koko kehon kudoksissa on korkea happamuustaso; hiiva/sienet, homesieni, ympäristömyrkkyprofiili.
Sidekudosta työntyneenä, kiinnittyneenä proteiinimassaan ja/tai kulkemassa sen poikki (Fibrin Sticking Into / Crossing the Protein Pools)
Kuvio osoittaa endogeenisten (sisäsyntyisten) happojen, suodatinelinten stressin aiheuttamaa sidekudoksen rikkoutumista tai hajaannustilaa; tai, jos puhdistusohjelma on menossa, parantumista.
Piilevä tulehdustila (Low-graded Inflammation) [Veriarvot: B-La ja P-Fibr]
Näkyy täysin valkoisina veripisaroina osassa näytteen veripisaroista. Voi myös johtua viimeaikaisesta flunssasta. Nesteytä kehoa viherjuomalla, merisuolalla ja savella. Syö tomaatteja, kurkkuja, salaatteja, greippejä ja vesimeloneja.
Krooninen tulehdustila (Chronic Inflammation) [Veriarvot: B-La ja P-Fibr]
Näkyy täysin valkoisina veripisaroina läpi koko näytteen kaikissa veripisaroissa. Kuvastaa vakavaa piilevää kudosten happomyrkytystä ja huomattavaa solujen hajoamistilaa. Sairauksia, joissa veri on muuttunut valkoiseksi, ovat esimerkiksi erilaiset syövät ja aplastinen sekä hemolyyttinen anemia. Karsi ruokavaliosta kaikki hapottavat ruoat esim. liha, kahvi, alkoholi, limsat ja maitotuotteet. Nesteytä kehoa viherjuomalla, merisuolalla ja savella. Syö tomaatteja, kurkkuja, salaatteja, greippejä ja vesimeloneja.
|
|